Hej finisar!

Hoppas ni mår bra och har haft en fin jul.
Jag har haft en väldigt lugn och skön jul och bara umgåtts med familj och vänner, och fått så många fina julklappar. Är så otroligt tacksam.

Idag har vi haft mammas brors familj här på middag och ätit middag och spelat spel. Imorgon bli det en sväng ner till Övik och se Modo - Björklöven. Modo lär förlora men räknar med fylld arena och grym stämning iallafall. Sedan kommer några kompisar från Sundsvall upp till oss och ska fira nyår hos oss. Ska bli jättekul att träffa Melker och Maja igen, var rätt längesedan nu. Dom möter oss i Övik imorgon och ska se Modo med oss. Lite kul då Melker spelar hockey för Timrå ;)

Iallafall så har jag köpt en ny mobil! En liten julklapp till mig själv. Jag köpte den nya iPhone X (eller 10 som apple vill att man kallar den). Det är ganska stor förändring från min gamla iPhone 6s.


Skärmen

I den nya iPhone X så har vi en heltäckande OLED skärm med rundade kanter vilket betyder att hemknappen är borta, och man saknar den inte ett dugg. Utan man sveper helt enkelt ner vid botten av skärmen för att avsluta appar. Nya upplåsningsfunktionen är för första gången Face ID. Den överträffade mina förväntningar då det är så ytterst få gånger jag behövt låsa upp med kod. Den lär sig verkligen att känna igen ditt ansikte. Och det har blivit så mycket roligare att se film då man verkligen ser filmen på hela skärmen! Guldstjärna till Netflix som stödjer helskärm till skillnad från exempelvis Cmore. Extra skönt för mig iallafall är det förstärkta högtalarna som verkligen märks att de kommer mer ljud än sina föregångare. Hela telefonen är nu i glas med kanter av stål. Apple hävdar att det är det starkaste glaset någonsin men jag går aldrig ut utan mitt skyddande skal då glas ändå känns väldigt ömtåligt. Men är så nöjd över att iPhone äntligen har blivit vatten och damtålig (till viss gräns men ändå).

Kameran

Huvudanledningen till att jag bytte telefon är den nya kameran som är en stor uppgradering.

Framkameran är en vad Apple valt att kalla "True Depth" kamera som läser av hundratals punkter i ditt ansikte för att kunna avlägga ditt ansiktes rörelsemönster. Detta ger förutom Face ID nya funktionen animojis. Emoji-masker som härmar ditt ansikte och gör att du kan skicka röstmeddelanden med ditt ansikte omgjort till ett djur. Gullig funktion tycker jag! Men annars så är jag så glad över porträttfunktionen som även finns på iPhone 8. Den ger en oskarp bakgrund och det man fotar blir mycket mer professionellt.

Bakkameran är den märkbart förbättrade kameran. Med två linser, sensor på 12 megapixlar, djupare och nyare nyanser och teleobjektiv med optical image stabilizer (yaas) gör denna kamera helt magisk.

Även här har vi det kära porträttläget som är så otroligt mäktig!
Men även i det nya tele- och vidvinkelobjektivet har vi fått optisk zoom vilket ger bra bilder även om man zoomar in.

Övrigt

Batteritiden är typ 2h längre vilket är en sån lifesaver, telefonen är så snabb och laggar verkligen aldrig då det nya chippet är sjukt kraftfullt. Man kan köpa till en trådlös laddningsplatta då X:en stödjer trådlös laddning.

Negativt

För att få en mer realistisk bild av den så kallade "framtidens iPhone" ä vad som står på Apples hemsida tänkte jag ta upp det jag önskar var lite bättre.

- Hörlureuttaget. Ja det är inget nytt men jag blir lika frustrerad varje gång jag vill ladda och lyssna på musik samtidigt. Har nu t.om. köpt en adapter så jag ska kunna lyssna på musik och ladda samtidigt. Borde ingå om du frågar mig

- "Kanten". Ja den har fått sto uppmärksamhet i media absolut, men lite överdrivet. Har märkt av den nån gång men inte alls speciellt mycket. Om ni inte förstår vad jag menar så menar jag den lilla kanten i mitten av den övre delen av skärmen.

- Priset. Alltså nästan 12 lax för en telefon är ganska extremt. Visst, den är lätt att bli kär i då den är fantastisk men man kan få en hel bil för det priset.

- Att det inte finns en "stäng alla appar" funktion när man vill rensa sina tidigare använda appar. Man måste hålla in på fliken för att kryss ska dyka upp och sedan manuellt sitta och klicka på kryssen då man inte längre sveper uppåt för att avsluta appar. Det gör att det går lite långsammare.

Nu blev det ett långt inlägg men hoppas ni tyckte om det!

Hoppas ni fick en liten uppfattning av den nyaste iPhonen.

God fortsättning mina hjärtan <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments