Godkväll sötnos!

Jag hade min första frivilliga lediga dag (aka ledig från träning på kvällen) och jag passade på att mysa lite i köket. Jag har inte bakat på evigheter och mamma ville ha kanelbullemuffins. Så det blev det.

Jag gjorde min twist på kanelbullemuffins och här kommer receptet:

Ca 15 st

- 80 g smör

- 2 dl socker

- 2 ägg

- 2.5 dl naturell yoghurt

- 3 tsk vaniljsocker

- 3 tsk bakpulver

- 1 liten nypa salt

- 4 dl vetemjöl

Strössel:

- Lite kanel

- Lite socker

- Ca 50 gram smör
______________________________

Gör så här:

1: Sätt ugnen på 200 grader

2: Vispa rumstempererat smör och strösocker vitt och fluffigt

3: Tillsätt sedan äggen, ett i taget och vispa ihop till en smet

4: Häll ner den naturella yoghurten

5: Blanda ihop det torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten med ex en slickepott tills allt är just blandat

6: Fördela smeten sedan i muffinsformarna. Jag rekommenderar en muffinsplåt. För smidigare i-skopande i muffinsformarna använder jag en glasskopa.

7: Hyvla sedan lite smör på muffinsen, strö över socker och pudra över lite kanel

8: Grädda i 12-15 minuter i mitten av ugnen



Här har ni resultatet:



Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments